Een eigen huis betekent een fijne plek om te wonen, maar het betekent ook de verantwoordelijkheid om je woning up-to-date te houden. Wil je voorkomen dat je huis veroudert, dan zul je je interieur regelmatig een opfrisbeurt moeten geven. Veel mensen kiezen dan voor een nieuwe vloer, een nieuwe keuken of een aan- of uitbouw. Terwijl een subtiele upgrade soms net zoveel doet, en aanzienlijk goedkoper uitpakt. Een slimme manier om je huis een metamorfose te geven, is het vervangen van je schakelmateriaal. Het zal je verbazen hoe veel dit voor je interieur doet! Het is daarnaast een mooie gelegenheid om de functionaliteit van je schakelaars en stopcontacten onder de loep te nemen.

Wat valt er allemaal onder schakelmateriaal?

En wat bedoelen we dan precies met ‘schakelmateriaal’? Simpel: dit zijn alle schakelpunten en elektriciteitsaansluitingen in je huis. Juist: de lichtschakelaars, stopcontacten en andere wandcontactdozen die over de wanden van je woning verdeeld zitten. Als deze al jaren niet vervangen zijn, of misschien zelfs nog uit de vorige eeuw stammen, kunnen ze je huis onbedoeld een verouderde aanblik geven. Slecht aangesloten of verouderd schakelmateriaal kan zelfs gevaar opleveren: na enkele decennia is het dus sowieso een goed idee om de bestaande schakelaars en wandcontactdozen te vervangen.

Verschillende stijlen

Het goede nieuws is dat je tegenwoordig je schakelmateriaal zo kunt vormgeven, dat het een stijlvol onderdeel van je interieur vormt. Weg met die ooit witte, vergeelde opbouwschakelaars: er is vandaag de dag gelukkig veel meer te kiezen. Zorg ervoor dat je in je hele huis één stijl kiest voor al je schakelmateriaal, en trek die door in alle elektriciteitspunten. Alle stopcontacten en schakelaar krijgen zo een uniforme look, waardoor ze echt iets gaan toevoegen aan de sfeer in huis.

Slimme functies

Neem de functies van je schakelaars en stopcontacten eens onder de loep als je ze gaat vervangen. Sluiten de functionaliteiten nog wel aan bij je wensen, en zit elke schakeling op de gewenste plek? Misschien wil je bepaalde lichtschakelaars vervangen door dimmers, of wil je bepaalde verlichting automatisch aan laten springen. Laat je eventueel adviseren door een specialist: het gemak van de juiste schakelingen en aansluitingen op de juiste plek kan je woongenot zonder meer vergroten. Er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan enkele decennia geleden!

Welk merk kies je?

Kwaliteit is natuurlijk een belangrijke factor bij nieuw schakelmateriaal. Je wilt niet inleveren op het uiterlijk van je schakelaars en stopcontacten, maar solide aansluitingen die 100% veilig zijn, zijn minstens zo belangrijk. Welk merk kies je dan voor je schakelmateriaal? Er bestaat een handjevol aanbieders die in Nederland erg populair zijn, en waarmee je dus uit kunt gaan van een kwalitatief aanbod hoogwaardig schakelmateriaal. Eén van de meest verkochte merken van dit moment is Busch-Jaeger: dit Duitse merk stelt kwaliteit en duurzaamheid van hun producten voorop, en is dus altijd een logische keuze.

Gemakkelijk online bestellen

Ga je voor schakelmateriaal van Busch-Jaeger, dan wil je daar niet de hoogste prijs voor betalen. En je wilt in één keer al je benodigdheden kunnen bestellen! Zo kun je snel aan de slag, en heb je alles bij de hand wat je nodig hebt om je schakelmateriaal te vervangen. Voor een ruim aanbod Busch-Jaeger schakelmateriaal kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht in de webshop van Elektro-kopen.nl. Je vindt er alle soorten schakelaars en contactdozen van Busch-Jaeger tegen de scherpste prijzen: bestel ze vanuit je luie stoel en laat ze binnen enkele dagen bij je thuis bezorgen.

Busch-Jaeger schakelmateriaal bij Elektro-kopen.nl >